vineri, 2 august 2013

Un Bob mai vechi


Am pornit căutările invers temporal în cazul basistului Robert "Bob" Hurst (49 ani, 4 premii Grammy, ex-Jay Leno Tonight Show, ex-frații Marsalis, ex-SF Jazz Collective, ex-Jazz Soul Seven, etc) pornind de la noul album 2013 "BoB, A Palindrome" (elegant și "cool" regal post-bop) înapoi în trecut, spre anterioarele 5 albume ca bandleader și am dat printre ele și de: 
Robert Hurst III: "Bob Ya Head" [Bebob Records, 2010]....un CD absolut minunat, atrăgător și incitant de la prima audiție...și pe care'l ascult a 3-a oară acum, încă nerevenindu'mi din surpriză și revelație. Între care surprize și aceea că totuși nicio cronică din cele citite, deși mai toate cu remarci la electronics-urile și ritmurile Afro, nu a facut asocierea cu muzica pionierilor Weather Report/Zawinul Syndicate. Nu trecuseră nici 2 minute din disc și eu deja am fost tentat de această analogie. Acum chiar cred că dacă mai traia, albumul acesta - inclusiv prin chorus-uri și voci, chiar și cele din intervențiile hip-hop - ar fi putut face lejer parte integrantă din discografia maestrului claviaturist austriac, albumul acesta cu piese 100% originale fiind pur și simplu un up-to-date la anul 2010 pentru "My People" (1996) sau "Faces & Places" (2002), cu care "Bob Ya Head" poate face oricând pereche.
Piese remarcate: 02."Optimism" (cu un chorus savuros de copii) /04. "Comes You, Comes Love"/07. "Munyungo In Da Jungle"/09. "Alice and John" (tribut adus soților Coltrane)
Și la final un solo de bass al autorului, "When Drums Stop", în care R.H. prezentându'și colegii le multumește deopotrivă și cumpărătorilor CDului și celor care vor descărca -legal sau ilegal- albumul via Internet...
Personal: Robert Hurst: acoustic and electric basses; Darryl "Munyungo" Jackson: percussion; Sy Smith: vocals; Vincent Bowens: tenor saxophonist; Scott Kinsey: keyboards; Marcus Belgrave: trumpet; Karriem Riggins: drums.
Fără corul de copii, o altă variantă la "Optimism", aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu